Trends in sportkleding 2021

producten

Sportscholen en andere sportlocaties gesloten. Een wereldwijde lockdown. En toch… Hoe je het ook draait of keert, door de pandemie is er een sterke toename in het aantal personen dat is beginnen te sporten. Logisch, want we zijn allemaal lang genoeg binnen moeten blijven. Mensen moesten een alternatief vinden en weten daardoor de buitenwereld meer dan ooit te appreciëren. 

 

Massaal trokken we de open lucht in om even te kunnen ontkomen aan ons huis en om toch maar een beetje te kunnen bewegen. Vooral sporten zoals wandelen, hardlopen en fietsen kenden een ongekende groei in populariteit. Uiteraard had dit ook een gevolg op de trends in sportkleding.

Sporten of relaxen?

In de afgelopen jaren is het een trend waar we niet meer rond kunnen: sportkledij die gedragen wordt om te relaxen of gewoon in het alledaagse leven. Kledingstukken die eerder enkel bedoeld waren om te dragen tijdens het sporten maken nu steeds vaker deel uit van onze dagelijkse garderobe. Of het nu is om te gaan werken of om in het weekend op stap te gaan met vrienden, items zoals leggings en sneakers worden bijna standaard gedragen en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het kledingstuk dat de laatste tijd het meest aan populariteit wint is de hoodie. De reden daarvoor is dat een hoodie enorm comfortabel is maar er tegelijkertijd toch stijlvol kan uitzien. 

Kleurtrends

Het kwam de afgelopen jaren meer en meer naar voor maar in 2021 zijn de pastelkleuren weer helemaal op de voorgrond getreden. Pastelkleurige outfits vinden we vooral terug bij de damesmode maar ook in de herencollecties zijn pastelblauw en -groen er geliefd. Bovendien zijn deze kleuren makkelijk te combineren met de grijze of zwarte kledingstukken die we allemaal wel in onze kleerkast hebben hangen.

Verder doen de rustige natuurkleuren het goed. Dit hangt samen met de ecologische trend die zich voordoet op de kledingmarkt. Rustige natuurlijke kleuren hinten de koper namelijk onbewust naar het ecologische karakter van kleding. Daarom is de vraag naar kleuren als groen en bruin erg gestegen.

Back to the 90s

De pastelkleuren die weer in de mode zijn doen denken aan de jaren ’70 en ’80 terwijl de stijl van de jaren ’90 eigenlijk weer helemaal terug is. Bekende sterren, influencers… ze lijken allemaal weer terug gekatapulteerd naar 30 jaar geleden. Zo zijn crop tops en brede sneakers een must-have in iedere kleerkast. Een andere trend uit die tijd zijn de zogenaamde olifantenpijpen. En ook deze doen opnieuw hun intrede, zelfs in de sportkledij. Leggings met olifantenpijpen zijn namelijk helemaal in. De zogenaamde ‘flared leggings’ bieden voor bepaalde sporten zoals muurklimmen of pilates meer vrijheid en zijn dus niet alleen stijlvol maar ook comfortabeler om te dragen.

Sportkleding voor elk lichaamstype

We zien het steeds vaker in mediacampagnes: elk type lichaam komt aan bod en dat heeft natuurlijk een invloed op de sportkledij. Aangezien we sportkleding frequenter dragen moet het voor iedereen toegankelijk zijn waardoor de vraag naar bijvoorbeeld plus-size sportkledij erg toeneemt. Deze trend speelt echt in op de realiteit waardoor het niet lang meer een trend genoemd zal worden maar een logische standaard op de kledingmarkt.

Lange mouwen

Bye bye  tanktops en T-shirts. Hallo lange mouwen! De lange mouwen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Zowel voor mannen als voor vrouwen is bovenkleding met lang mouwen een must bij je sportoutfit. Doordat sportkleding tegenwoordig enorm ademend is kan je ook bij warme temperaturen kiezen voor lange mouwen. Daarnaast is de extra bescherming tegen UV-straling een belangrijke reden waarom veel buitensporters kiezen voor deze trend.

Geen naad, meer comfort

Een van de belangrijkste trends van het moment bij sportkleding voor vrouwen is de kleding zonder naad. Naadloze sportkleding is erg aangenaam en luchtig om te dragen en ziet er bovendien goed uit. Het combineert daardoor stijl met functionaliteit. Deze trend lijkt alleen maar aan populariteit te winnen door het grote comfort dat deze kledij biedt. Ook de komende jaren zal naadloze sportkledij dus meer dan waarschijnlijk een modetrend blijven.

Duurzaam

Tegenwoordig speelt het milieu een grote rol in onze aankoopkeuzes. Al onze kleding moet duurzaam zijn en het productieproces mag het milieu niet te hard belasten. Dit geldt natuurlijk ook voor de sportkleding die we kopen waardoor deze trend enorm aan populariteit wint. Daarom is het aanbod van duurzame sportoutfits groot. Vaak wordt er gebruik gemaakt van gerecycleerde stoffen voor het vervaardigen van deze kleren.

Wil jij ook helemaal mee zijn met de laatste trends? Bekijk dan snel ons aanbod van sportkleding en bestel eenvoudig online jouw gepersonaliseerde outfit.